Ugyanakkor a Pick Szeged Zrt. nettó árbevétele így is növekedett: 2024 első hat hónapjában 39,9 milliárd forintot tett ki, ami tavaly ugyanebben az időszakban 38,8 milliárd forint volt.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent jelentés szerint az exportértékesítés 10,4 milliárd forintról 10,3 milliárd forintra mérséklődött, miközben a belföldi értékesítés emelkedett: 28,4 milliárd forintról 29,6 milliárd forintra.

Kiemelték, hogy az üzemi hatékonyság és a termékportfólió folyamatos optimalizálásával a Pick Szeged Zrt. 2024 első félévében is biztosítani tudta a stabil, zavartalan és eredményes gazdálkodást.

A várakozások azt vetítik előre a második fél évben, hogy szolidan növekszik az élelmiszerek, azon belül pedig a húskészítmények forgalma. Az előrejelzések az alapanyagárakat (sertéshús) tekintve is kedvezőek a cég számára, mivel némi árcsökkenést vetítenek előre.

Az áremelések folytatódnak, nincs ok a döbbenetre

A piacvezető láncoknál tudatos stratégia része, hogy egységesen szembe mennek a vásárlók és a magyar gazdaság érdekeivel – közölte az Egyenlő.hu modern szakszervezet az Economxszal. Versenyjogi eljárás derít rá fényt, hogy miért drágulnak újra kiugróan az élelmiszerek.

A részletekről ITT írtunk bővebben.