Nagy-Józsa Dorottya, az Y2Y Hungary szervezetfejlesztő cég ügyvezetője szerint akár otthon vagy irodában dolgozunk, fontos, hogy az önálló, fókuszált munkavégzés lehetősége meglegyen. Mostanra azonban elmosódtak a határvonalak és mindig, folyamatosan elérhetőek vagyunk – írja a K&H közleményében.

Ugyanakkor ez ronthatja hosszú távon a hatékonyságot a szakrétő szerint, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mikor van valóban szükség az elérhetőségre és mikor érdemes az egyéni tevékenységet hagyni.

Nagy-Józsa Dorottya szerint ugyanakkor van több megoldás is arra, hogy egyensúlyba hozzuk az aszinkron -szinkron munkavégzést anélkül, hogy plusz költségeket jelentene.

Egyfelől a cégek számára megfontolandó, hogy legyen olyan napok és hetek, amikorra nem szerveznek megbeszélést, mivel a nincs-meeting időszakok segíthetnek abban, hogy a valóban szükséges időpontban legyenek a kollégák csúcsformában.

Ezen felül érdemes lehet elengedni vagy nem kötelezővé tenni a kamera használatát, illetve olyan aszinkron időszakot vagy napot kijelölni magunknak, amikor nem vagyunk elérhetőek.

Ennek offline formában is érdemes lehet érvényesülnie, azaz megfontolandó egyensúlyt teremteni az open-door-policy-ban, vagyis olyan idősávot kijelölni, amikor a saját irodánkban sem vagyunk elérhetők.

A szakértő szerint az is hasznos lehet, hogy a megbeszéléseket hatékonyabbá tesszük azáltal, hogy például a 60 perces beszélgetések helyett 30 perceseket tervezünk, illetve ha kialakítunk egy könyvtár zónát, azaz egy olyan teret, ahol csak csendben lehet dolgozni és nem lehet beszélni.

A szakértő szerint a szokásos státusztalálkozók helyett havi egy érdemes egy „hogy vagy?” tematikájú meetinget tartani.

Megdöbbentő álláshirdetést adtak fel, akár milliós bírságot is kaphatna a munkáltató

Egy idénymunkásokat kereső hirdetésben 8 százalékkal kevesebb fizetést kínáltak a női dolgozóknak, mint a férfiaknak.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→