A Speciálterv Építőmérnöki Kft. tervezheti a tivadari új Tisza hidat, nettó 287 millió forintért - derül ki a nyílt tender eredményhirdetéséből, amelyet az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új híd várhatóan három támaszközű lesz, a felszerkezetének a hossza pedig közel 340 méter. A megemelt pályaszinthez igazodóan átépítésre kerülnek a csatlakozó utak. Az átvezetett út a 4127-es jelű Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima összekötő út, amely 2x1 forgalmi sávos.

A nyertessel február 23-án írta alá a szerződést a NIF.

Indult még a közbeszerzésen a Pont-Terv Mérnöki Tervező és Tanácsadó Zrt., az Utiber Közúti Beruházó Kft., valamint az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. is.

A Magyarepitok.hu tavaly szeptemberben írt arról, hogy az új híd építését a közel 2 méterrel megemelkedett árvízszint indokolja. A közúti forgalom fenntartása érdekében az új hidat a meglévő híd mellett építik fel, annak nyugati oldalán. A tervezett híd megépítését és a forgalomba helyezését követően bontható le a régi híd.