Közel 40 százalékkal nőtt az iPhone-ok eladása Kínában májusban az egy évvel korábbihoz képest a CAICT pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint.

A piackutató szerint májusban 1,425 millióval, 5,028 millióra nőtt a külföldi márkájú telefonok szállítása az egy évvel korábbihoz képest.

A Reuters emlékeztet, hogy a bővülés azután következett be, hogy az Apple eladásai az elmúlt hónapokban kifejezetten rosszul alakultak Kínában.

Az amerikai techcég akár 2300 jüant (nagyjából 110 ezer forint) is elérő kedvezményekkel igyekezett kezelni a helyzetet, amely a friss adatok szerint sikeres volt.

Az Apple előbb februárban, majd májusban is csökkentette az árait.

Áprilisban a növekedés üteme éves szinten 52 százalékra ugrott, amely 2023 első két hónapjához képest jelentős előrelépés, amikor a vállalat 37 százalékos árbevétel-visszaesést tapasztalt.

A CAICT adatai szerint májusban összesen 30,33 millió telefon fogyott Kínában, ami 16,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Nagy dobásra készül az Apple, érdemes lesz figyelni az iPhone-okat

Nagy bejelentéseket tett a techóriás az éves fejlesztői bemutatóján. Közben Elon Musk betiltaná a cégeinél az iPhone használatát a biztonsági kérdések miatt.