Július elején a Lightning Labs bemutatta az eszközkészletet, amely segít lehetővé tenni, hogy AI-alkalmazások interakcióba léphessenek a bitcoin-hálózatokkal a kriptovaluta küldése, fogadása és tartása érdekében.

A lépés célja, hogy gyorsabbá, olcsóbbá és egyszerűbbé tegyék a fizetéseket.

A nagy nyelvi modellek (LLM) olyan szoftveralkalmazások, amelyeket nagy adathalmazokon modelleznek, lehetővé téve számukra, hogy emberhez hasonló válaszokat generáljanak felhasználói kérésekre.

Rendkívül izgatottak vagyunk az LLM-modellek legújabb szériája által előidézett innovációs hullám miatt. A ma kiadott eszközeinkkel a fejlesztők könnyebben elérhető AI-infrastruktúrát építhetnek az emberek és az ügynökök számára egyaránt

– mondta a Lightning Labs.

A  csapat azt is elismerte, hogy a problémát jelent, hogy a jelenlegi LLM-ekből hiányoznak a natív webalapú fizetési mechanizmusok, így AI-alkalmazások fejlesztői kénytelenek elavult fizetési módszerekre, például hitelkártyákra támaszkodni, amelyek többletköltségeit a felhasználókra hárítják.

Kody Low, a Fedi közösségi fizetési platform fejlesztője így nyilatkozott az AI és a BTC közötti átjárhatóságról a fizetések terén:

„Az AI egyike azoknak a dolgoknak, amelyekre a világon sehol nincs jobb megoldás, mint a bitcoin, habár a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek még nem oldották meg a monetizációs problémáikat.”

Az 1ML Lightning Network elemző platform adatai szerint a Lightning Network jelenlegi kapacitása 5432 BTC, ami 30 ezer dolláros árfolyammal számolva 163 millió dollár.