A kompozit BMI végleges értéke, amely a blokk feldolgozóipari és szolgáltatóipari teljesítményét is méri, júliusban öt havi mélyponton állt, az előzetes 50,1 pontnál kissé jobb, 50,2 pont lett, ugyanakkor az előző havi 50,9 ponttól elmaradt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység növekedését mutatja, míg 50 pont alatt annak csökkenéséről van szó. Vagyis júliusban továbbra is növekedett az övezet gazdasági teljesítménye, annak elsődleges forrása pedig a szolgáltatási szektor volt. A gyári termelés azonban jelentősen zsugorodott, és a szolgáltatási szektor is az előzőekhez képest szerényebbén növekedett. Az euróövezeti áruk és szolgáltatások iránti kereslet tovább csökkent, a foglalkoztatást stagnált, az üzleti bizalom pedig hathavi mélypontra süllyedt.

Rácáfolt az elemzőkre az eurózóna gazdasága

A második negyedévben szezonális kiigazítással 0,3 százalékkal nőtt a GDP az előző negyedévhez képest mind az euróövezetben, mind az Európai Unióban. Spanyolország és Franciaország vitte a prímet, Németország viszont csalódást okozott.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.