Az Intel 56 éves történetének egyik legnehezebb időszakát éli, miközben befektetési bankárokkal együttműködve keresi a kiutat a nehéz helyzetből.

A Bloomberg beszámolója szerint a vállalat különböző forgatókönyveket vizsgál,

beleértve a terméktervezési és gyártási üzletágak szétválasztását, valamint bizonyos gyári projektek leállítását.

A Morgan Stanley és a Goldman Sachs ad tanácsokat a vállalatnak a lehetséges lépések kidolgozásában, amelyek között fúziók és felvásárlások is szerepelhetnek.

A megbeszélések még nagyobb fokozatba kapcsoltak a vállalat csalódást keltő negyedéves jelentése után, amely a részvényárfolyamot 2013 óta a legalacsonyabb szintre lökte.

A különböző lehetőségeket várhatóan egy szeptemberi igazgatósági ülésen ismertetik majd, a megbeszélések jelenleg még korai szakaszban vannak, ezért egyelőre nem várhatóak jelentős lépések.

Pat Gelsinger vezérigazgató részéről a bérgyártási részleg leválasztása vagy eladása komoly irányváltás lenne, mivel korábban arról beszélt, hogy ezt az üzletágat kulcsfontosságúnak tartja az Intel pozíciójának helyreállításában.

A Bloomberg forrásai ezért inkább azt valószínűsítik, hogy első körben kevésbé drámai intézkedés jöhet majd.

A vállalat az elmúlt negyedévben 1,61 milliárd dolláros nettó veszteséget szenvedett el, az elemzők pedig további veszteséget jósolnak. A veszteség hatására az Intel bejelentette mintegy 15 ezer munkahely leépítését, valamint a tőkekiadások csökkentését tervezi, emellett pedig az osztalékfizetést is felfüggesztették.

Ez átrendezi a piacot? – Az eddiginél sokkal olcsóbb chipeket kínál az Intel

Kedden mutatta be a következő generációs Xeon szerverprocesszorait az Intel. A félvezetőgyártó vállalat az olcsóbb termékek irányába mozdult el.