Elon Musk korábban azt mondta a befektetőknek, hogy a Teslára „mintegy mesterséges intelligencia- vagy robottechnikai vállalatként kell tekinteni, amely meg fogja oldani az autonómiát”.

A Yahoo! Finance elemzése szerint azonban a Tesla legfrissebb eredményjelentése után még egyértelműbbnek tűnik, hogy a válalat egyelőre elsősorban autógyártó cég, és minél sikeresebb egy autógyártó, annál több lehetőséget adnak neki a befektetők az átalakulásra.

A Tesla autóipari bevétele 20,02 milliárd dollár volt az elmúlt negyedévben, ami a teljes bevétel 79 százaléka. Az autószolgáltatások 11 százalékot, az energiatermelés és -tárolás mintegy 9 százalékot tettek ki.

Elsősorban a jövedelmezőség volt az, ami igazán ösztönözte a befektetőket az elmúlt negyedévben, valamint Musk azon előrejelzése, miszerint a szállítások emelkedni fognak az idén, míg jövőre a növekedés „20-30 százalék körül lesz”. A részvények árfolyama ezekre a bejelentésekre 22 százalékot emelkedett, ami 2013 májusa óta a legnagyobb egynapos növekedés.

Nagyon fényezte magát és a Teslát Elon Musk

Nagyot ugrottak a Tesla részvényei a cég vártnál jobb számait látva. A befektetők díjazták, hogy végre látszólag nyereségesen tud autót gyártani a cég, s ezt Elon Musk sem győzte hangsúlyozni.