Pozíciót vált az Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri, aki jövő évtől kezdve az információs rendszerekért, információbiztonságért valamint ingatlanfejlesztésért felelős „vállalati szolgáltatások” részleg vezetőjeként folytatja munkáját a cégen belül. Maestri 2013-ban hagyta ott a Xerox pénzügyi igazgatói posztját, hogy csatlakozzon a cupertinói óriáshoz.

Ekkor az Apple éves bevétele 183 milliárd dollár volt, amit a tavaly év végére sikerült 383 milliárd dollárra növelni.

A cég azóta bejelentett részvény-visszavásárlási programjának 90 milliárd dollárra történő kiterjesztését is, melyet szintén Maestri felügyel – írja a HWSW.

Luca Maestri vezetése alatt több mint kétszeresére növekedtek a vállalat bevételei, a szolgáltatásokból befolyt összeg pedig meghaladja a 2013-as szint ötszörösét. Az Apple minden idők legjobb negyedéves bevételét érte el a június végén záródó időszakban, ebben nagy szerepe volt a a szolgáltatási üzletág fellendülésének. 

A különféle előfizetésekhez, fitneszeszközökhöz fűződő szolgáltatások és a felhő rekordot döntöttek 24,2 milliárd dollárral.

Luca Maestri
Luca Maestri
Kép: Getty Images / Marco Cantile

A pénzügyi szakember helyét az Apple pénzügyi tervezésért és elemzésért felelős alelnöke, Kevan Parekh veszi át.

Nagy változások jönnek az Apple-nél: örülhetnek az európai felhasználók

A cupertinói szoftvercég a digitális piacokról szóló uniós törvény (DMA) miatt megosztja az App Store terméken dolgozó részlegét.