A cég keddi közlése szerint visszavonta a közel 33 ezer amerikai gyári dolgozójának tett bérajánlatát, azzal az indoklással, hogy a szakszervezet kétnapos tárgyalásokat követően sem vette komolyan a javaslatot.

A Reuters információi szerint totális patthelyzet alakult ki, a Boeing Commercial Airplanes vezetője szerint pedig további tárgyalásoknak nincs értelme ezen a ponton.

Az kialakult tovább súlyosbítja az egyébként is kritikus helyzetet a Boeingnél, mivel a vállalat úgy égeti a pénzt, hogy közben talpra álljon a repülőgépeinél tömegesen észlelt műszaki hibák okozta helyzetéből.

A gyártó január óta tartó válságának enyhítése érdekében leváltotta Dave Calhoun vezérigazgató, akinek a helyére idén augusztusban Kelly Ortberg került. Az új vezető azzal a reménnyel látott neki a munkának, hogy munkaügyi megállapodást sikerül kötnie a dolgozókkal és javítja a vállalat presztízsét az ügyfelek és a szabályozó hatóságok körében. Eddig azonban egyik vállalást sem sikerült teljesíteni.

Boeing: megduplázódhat a világ légiflottája

Kiadta a következő húsz évre szóló előrejelzését az amerikai repülőgépgyártó. Az európai Airbushoz hasonlóan a kereslet megkétszereződésére számítanak. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.