A Citroen döntése nem hirtelen fellángolás eredménye, a francia gyártónak valóban rosszul áll a szénája Ausztráliában. Az elmúlt öt évben mintegy ezer autót tudtak csak eladni, az idei féléves eladási statisztikájuk pedig az eddigi legrosszabb lett – számolt be a Totalcar.  

    Hat hónap alatt a csaknem 27 milliós populációval rendelkező kontinensen 87 Citroent adtak el. Ezzel pedig olyan gyártók előzték meg, mint a Maserati (200), a Ferrari (113), a Lotus (102) és a Bentley (102). Ám az Aston Martint sikerült megelőzniük eggyel.

    Pedig a francia gyártó 1923 óta megszakítás nélkül értékesítette autóit Ausztráliában. Annyira azonban sosem voltak erős szereplői a piacnak, mivel a rekordjuk 3803 darab volt 2007-ben.

    A piaci kivonulás azt jelenti, hogy novembertől már nem rendelnek új autókat, ám a szervizháttér és az alkatrész utánpótlás megmarad Ausztráliában.

    Ukrajnának szeretettel: Kadirov bemutatja a gépfegyveres Tesla Cybertruckot

    A csecsen hadúr bemutatta az új, csillogó Tesla Cybertruckot, amely egy 12,7 mm-es géppuskával van felszerelve, és állítása szerint Elon Musk személyesen ajándékozta neki.

    A részletekről ITT írtunk bővebben.