A Tesco kutatása alapján a brit háztartások háromnegyedében bontatlan csomagolású vagy felhasználatlan élelmiszereket dobnak ki, és a lakosság 37 százaléka legalább havonta megszabadul a feleslegessé vált ételtől.
Félmillió brit azonban még ennél is sűrűbben, naponta dobja a szemétbe az elfeledett élelmiszereket. Az élelmiszerpazarlást egyébként leginkább az időhiány és az előretervezés hiánya okozza.
A leggyakrabban kidobott élelmiszerek közé tartozik a csirkemell, a burgonya, a szeletelt kenyér, a fejes saláta, a tej és a banán. A brit vásárlók próbálnak tudatosságra törekedni: 60 százalékuk nagyobb odafigyeléssel szeretne vásárolni, hogy csak azt vegye meg, amire valóban szüksége is van.
A Tesco az Unileverrel együtt segít a briteknek, hogy tudatosabban tervezzék meg az élelmiszer-fogyasztásukat, és hetente egy nap úgy készítsenek ételt, hogy a konyhájukban már megtalálható alapanyagokból és a felhasználható maradékokból főznek. Ehhez a vásárlók recepteket is kereshetnek a Tesco honlapján az otthonukban lévő hozzávalók megadásával.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Rossz hír érkezett: alapjaitól kell újjáépíteni az M1-M0 csomópontot

Repülőgépeket kérhettek a tárgyalásokon az oroszok, ebből vásárolnának be

Fegyvertelenül vezérelné katonáit Ukrajnába a dán hadsereg feje, az oroszok „életveszélyt” kiáltanak

Ez történik a Trump-vámok miatt a piacon

Szijjártó Péter bejelentést tett: fontos beruházást hoz Magyarországra a svéd vállalatcsoport

Napelem telepítéskor inkább a szomszéd, mint a napsütés számít

Itt a vége: brutálisan megdrágul a meleg lakás ezeknél a fogyasztóknál

Elárulták az amerikaiak, miért vették le Rogán Antalt a szankciós listáról

Megszólalt a FED elnöke: nagyobb lehet a vámok hatása a vártnál
