A Novartis jelentése szerint második negyedéves bevétele 9 százalékkal, 12,512 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakában jegyzett 11,437 milliárd dollárról.

A bevétel bővüléséhez hozzájárult a tartós szívelégtelenség egyik fajtájának kezelésére szolgáló Entresto eladásainak 28 százalékos bővülése, a szklerózis multiplex kezelésére alkalmazott Kesimpta injekció forgalmának éves szintű 65 százalékos növekménye, a pszoriázis kezelésére is szolgáló Cosentyx eladásainak 22 százalékos bővülése.

A vállalat második negyedéves adózott eredménye éves összehasonlításban 43 százalékkal 3,246 milliárd dollárra, részvényenként 1,60 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 2,271 milliárd dollárról, részvényenként 1,09 dollárról.

A szakértők által kiemelten figyelt korrigált működési eredmény éves bázison 17 százalékkal 4,953 milliárd dollárra nőtt, felülmúlva a 4,6 milliárd dolláros előzetes elemzői konszenzust.

A kedvező eredmények hatására a Novartis javította idei eredményvárakozását.

A svájci gyógyszergyártó közleménye szerint a korrigált működési eredmény közepes vagy magas kétszámjegyű százalékos bővülését várja a 2024-es pénzügyi évben az áprilisban előre jelzett alacsony kétszámjegyű növekedést felfelé módosítva – adott hírt ról az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!