Vádat emel a Meta ellen az Európai Unió a digitális szabályok megsértése miatt. Az előzetes megállapítások alapján ugyanis a szabályozó hatóságok arra jutottak, hogy a Meta havi előfizetéses szolgáltatása problémás.

A felkínált bináris választási mód ugyanis nem nyújt azon felhasználóknak valódi lehetőséget, akik nem akarják, hogy a Meta nyomon kövesse a netes tevékenységüket.

A HWSW megjegyzi, több támadás is érte a modellt annak novemberi indulása óta mind a fogyasztóvédők, mint pedig a jogvédők részéről. Erre reagálva a Meta a múlt héten jelentette be, hogy csökkenti a szóban forgó szolgáltatás havidíját, azonban ez sem nyugtatta meg a kedélyeket. A szabályozók szerint ugyanis a mostani gyakorlatával a vállalat hamisan állítja azt, hogy a felhasználóknak valódi választási lehetősége van.

Idén március 7-én lépett életbe az Európai Unió digitális piacokról szóló törvénye (DMA), valamint az EU-s állampolgárok védelmét szolgáló Digital Service Act (DSA). A két törvény célja, hogy szigorúbb korlátok közé szorítsák a kínai és az amerikai techcégeket, megakadályozva, hogy a piac egy-egy adott szegmensében monopóliumot hozzanak létre.

Brüsszel nélkül áll pályára Mark Zuckerberg új univerzuma

A Threads felhasználók mostantól mindenhol behatóbban láthatják majd a hozzászólásaikat és a bejegyzéseiket az úgynevezett föderációs univerzumon, vagy röviden födiverzumon keresztül. Pontosabban szinte mindenhol, az EU ugyanis megint külön utakon jár.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→