A Porsche a vásárlói kereslet hiányára hivatkozva lemond az elektromos autókra vonatkozó eredeti értékesítési céljairól.

A Porsche már korábban közölte, hogy problémákkal küzd ezen a téren, miután elárasztotta a víz az egyik kulcsfontosságú európai beszállító gyárát.

A luxusmárka eredetileg ragaszkodott volna ahhoz, hogy 2030-ig az elektromos autók tegyék ki az általa értékesített járművek 80 százalékát. A vállalat vezetői azonban most jócskán felhígították ezt a számot, és most épp azt mondják, hogy a vásárlókra és az elektromobilitás általános terjedésére bízzák az arányokat – írja az Euronews.

A tisztán elektromos járművekre való átállás több időt vesz igénybe, mint ahogy azt eredetileg, öt évvel ezelőtt gondoltuk

– nyilatkozta a Porsche.

Nem a Porsche az egyetlen autógyártó, amelyik szembesül azzal, hogy a vásárlók egyelőre kevésbé szeretnének áttérni az elektromos motorral felszerelt gépjárművekre. 

Nem lesz itt semmiféle kitiltás, nyugodtan lehet pöfögni

Sok szempontból egyáltalán nem tűnik reális elképzelésnek az uniós célkitűzés, miszerint 2035-től ne lehessen többé forgalomba helyezni belső égésű motor hajtotta gépjárműveket. Az szintén az európai márkák ellen dolgozik, hogy Kína a saját piacán, és összességében is igyekszik a konkurens gyártókat kiszorítani.

A részletekről ITT írtunk bővebben.