Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottságának két vezetője felszólítja a hatóságot, hogy vizsgálja ki a Shein és a Temu e-kereskedelmi vállalatokat, miután mindkét weboldalon „halálos kimenetelű baba- és kisgyermektermékeket” árultak – idézett a Reuters az amerikai CPSC honlapján kedden közzétett levélből.

Peter Feldman és Douglas Dziak, az amerikai CPSC biztosai azt szeretnék, ha az ügynökség értékelné, hogy a szingapúri Shein, a kínai Temu és más külföldi tulajdonú e-kereskedelmi platformok hogyan tartják be a szabályokat, miként kezelik a harmadik fél eladókkal való kapcsolatokat és milyen módon képviselik az importált termékeket.

A Shein és a PDD csoporthoz tartozó Temu „konkrét aggályokat” vetnek fel a Bizottság számára a de minimis szabály alkalmazása miatt, amely a 800 dollár vagy az annál kisebb értékű csomagokat mentesíti a vámok alól, ha azokat közvetlenül a vásárlóknak küldik.

A Shein és a Temu kritikusai az alacsony áraknak és a de minimisnek tulajdonítják a két vállalat sikerét az Egyesült Államokban. Mindkét céget a termékeik minősége miatt vizsgálat alá vonták.

Szörnyű, amit a Temu és a Shein termékeiben találtak

Bizonyos termékeiről kiderült, hogy nagy mennyiségű mérgező, rákkeltő vegyi anyagot tartalmaznak.

A részletekről ITT írtunk bővebben.