Idén 120 pályázat és mintegy 20 ezer Facebook-szavazat után szeptemberben indul az újabb angyali küldetés. A három nyertest 120 pályázó közül, állásinterjúk során választotta ki a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma és a külső szakértőkből álló szakmai zsűri. A most kiválasztott Főállású Angyalok 2013. szeptember 2-án kezdik meg egyéves küldetésüket.

A Vodafone nagyon örül, hogy idén ismét sokan és kiváló pályázati anyagokkal vettek részt a Főállású Angyal pályázaton − mondta Nyilas Orsolya, a Vodafone Magyarország belső kommunikációs és társadalmi felelősségvállalási igazgatója. Az új Főállású Angyalok a következő év során az általuk választott civil szervezeteknél dolgozva valósíthatják meg a saját közhasznú projektjüket.

Lipcseiné Takács Nóra szociológus, agrármérnök-tanár. a "Falusi Porta Tanoda − az étel iskolája, mert ételed az életed" elnevezésű projekttel nyerte el a Főállású Angyal címet. A Magyar Műhely Alapítvánnyal együttműködésben megvalósuló program célja, hogy a fiatalok között minél szélesebb körben népszerűsítse a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat és általuk hosszú távon akár alternatív jövedelemforrási lehetőséget teremtsen. A tanodában a gyermekek és fiatalok testközelből élhetik át a falusi emberek mindennapjait. A "Gabonától a kenyérig", "A tej útja", "Gyümölcstől a lekvárig", "Malactól a sonkáig" elnevezésű interaktív bemutatókon keresztül a gyerekek betekintést nyerhetnek a legkülönfélébb mezőgazdasági területekbe és felismerhetik az ökológiai összefüggéseket.

A Hallatlan Alapítvány munkáját segíti majd Főállású Angyalként Weisz Fanni. Tudva, hogy a siket gyermekek 93 százaléka halló családokban születik, pályázatának célja, hogy minden siketen született gyermek családjának kommunikációja megoldottá válhasson a jelnyelv segítségével. Kevesen tudják, hogy a siketek nyelvét, a jelnyelvet 2009 óta önálló nyelvként ismerik el hazánkban, így a siketekre ma már elsősorban mint nyelvi kulturális kisebbségre kell gondolnunk.

Az Önkéntesek a minőségi integrációért című pályázatával nyerte el a Főállású Angyal címet Lencse Máté, az ELTE PPK oktatója és doktorandusz hallgatója, aki egy éven keresztül koordinátorként segíti az Igazgyöngy Alapítvány Toldon folytatott munkáját, valamint a berettyóújfalui kistérségben élő hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozását. A modellértékű program a mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik esélyegyenlőségének megteremtésére irányul, felismerve, hogy bizonyos problémákat pusztán az iskolán belül már nem lehet megoldani, azonban az önkéntes munkával támogatott iskolán kívüli tanulás, fejlesztés eredményeképpen látványos változások érhetők el a családok lakókörnyezetében, életminőségében. Lencse Máté a program megvalósítása során önkéntesek, elsősorban egyetemisták bevonásával és a rendelkezésre álló korszerű online kommunikációs eszközök használatával szeretne hozzájárulni a mélyszegénységben élő gyerekek társadalmi integrációjához.