A dm az elmúlt 20 évben elköteleződött a környezetvédelem, az egészséges életmód és a szociálisan hátrányos helyzetben élő családok, gyermekek támogatása mellett. Az Egy nap másokért kampány célja, hogy a dm Magyarország munkavállalói a munkaidejükből 1 napot arra fordítsanak, hogy országszerte, önkéntesen, gyakorlati tudásuk felhasználásával segítsenek civil szervezeteknek, közösségeknek derül ki a társaság közleményéből. Ezzel felhívva az emberek figyelmét az önkéntes munka fontosságára, s így biztosítva lehetőséget a személyes fejlődésre.

dm dolgozók akcióban

A munkatársak közül sokan csatlakoznak a program keretein belül a helyi szemétszedési akciókhoz. A Bucka-tó megtisztítása azonban a dm dolgozóktól irányuló kezdeményezés és saját szervezés keretiben történt, természetesen a helyi önkormányzattal előzetesen egyeztetve, akik biztosították az összegyűjtött szemét elszállítását.

Az Egy nap másokért programban a februári indulás óta a dm dolgozóinak már több mint 20 százaléka vett részt, és ez a szám a következő hetekben várhatóan tovább fog nőni, hiszen szeptember 1-ig még van lehetőségük a munkavállalóknak arra, hogy éljenek a vállalat kínálta lehetőséggel, és egy munkanapjukban önkéntes munkával segítsenek civil szervezeteket.