Megnőtt az arany és ezüst határidős és opciós piac forgalma az utóbbi két hétben a nagy mozgások hatására. Hirtelen nagyot zuhantak az árak, ami kiváltotta a fizikai vétel iránti növekvő keresletet is.

A korábbi hónapok magas ára után kifejezetten vonzónak tűnhet a közel 20 százalékos árfolyam gyengülés. A spekulánsok visszatérnek.

Ebben a környezetben a érdemes figyelni a bányacégek papírjait is, annál is inkább, mert a gyorsjelentéses szezonban általában elmondható, hogy a befektetők sokkal fokozottabban figyelik a következő napokban jelentő cégek névsorát. A gyorsjelentés előtti pár napban ezek mozgása igen volatilis lehet. Ilyen bányacég a Silver Wheaton Corp.

Silver Wheaton árfolyam
Kép: Solar Capital

A Silver Wheaton Corp. május elején jelent. A bányacég részvényárfolyama közelítőleg leköveti az ezüst árfolyamának mozgását. Kilenc elemző véleménye szerint az előző Q4 negyedévhez képest jelentős, átlagosan 20 százalékos eredmény csökkenés várható, de ez a szezonalitás miatt. Azonban a korábbi évek azonos időszakához képest várakozás azonos (0,40 usd / részvény). Éves jövedelem terén megegyezőt várnak az előző évivel (1,63 usd / részvény) Jelentős kiugrást a 2014-es várakozásoknál láthatunk. (1,86 usd / részvény).

A bányapapír árfolyama három nap alatt 22 dollárról 24 dollár fölé emelkedett, de elemzők szerint a 27-28 dolláros szint is megjöhet napokon belül a gyorsjelentés közeledtével, ahol betöltheti a jelentős GAP-et, amit pár napja hagyott. Ez 15 százalékos nyereséget jelenthet dollárban.

Ha érdeklik ezüst- és aranybánya vállalatok részvényei, regisztráljon és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 

P.Zsolt, Solar Capital