Újfajta online átverési forma ütötte fel a fejét, ezúttal pedig az iPhone-felhasználók vannak veszélyben. Az úgynevezett „smishing”, azaz SMS phishing olyan hamis szöveges üzeneteket jelent, amelyek valódinak tűnnek.

A Femina írása szerint ezek az üzenetekben azt sugallják magukban, hogy valamilyen probléma megoldása miatt sürgősen be kell jelentkeznünk valahova, például az iCloud-tárhelyünkbe. Csakhogy egy olyan bejelentkezési oldal szerepel az erre sarkalló sms-ekben, amelyek egy hamis, adathalász weboldalra vezetnek.

Az Apple arra figyelmeztet, hogy kifinomult taktikákat alkalmaznak az efféle támadások, amelyek arról segítenek meggyőzni az embereket, hogy személyes információkat kell megadniuk. Ráadásul gyakran alkalmaznak a csalók úgynevezett spoofing technikát, amellyel egy legitimnek tűnő telefonszámról kezdeményezhetnek hívást.

A vállalat azt tanácsolja, amennyiben gyanús üzenetet kapnánk, vegyük fel velük a kapcsolatot, mivel mindig érdemesebb azt feltételezni egy üzenetről, hogy átverés, mintsem vakon megbízni benne.

Nagy segítség lehet továbbá az is, ha minden belépéskor kétfaktoros hitelesítést használunk.

Apple rajongók figyelem, csodás hírek érkeztek

Már csak két hónapot kell várni, és piacra dobják az új iPhone 16-ot.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→