A Tesollo két és öt ujjal rendelkező megfogó eszközöket kínál robotikai alkalmazásokhoz. A CES-en a vállalat bemutatta a Delto Gripper 3-Finger, azaz DG-3F nevű ügyes robotmanipulátort, ami ebben a hónapban vált elérhetővé Észak-Amerikában.

A 2018-ban alapított Tesollo szerint az új DG-3F számos összeszerelési feladatra alkalmas. Az új megfogó fürge ujjaival olyan feladatokat is el tud végezni, amelyekhez korábban szerszámra vagy szerszámcserére volt szükség, például csavarok kicsavarása és vékony papír kezelése – írja a The Robot Report.

A DG-3F három ujjal és 12 ízülettel rendelkezik, így a kutatásban és az ipari felhasználásban egyaránt használható – mondta a Tesollo. A rendszer támogatja a TCP/IP és a Modbus TCP/RTU kommunikációs protokollokat is.

A megfogó 1. és 2. ujjízülete a tartósság érdekében titánból készült, az ujjvégek pedig testre szabhatók. A Tesollo hozzátette, hogy lehetővé teszi az in-hand manipulálást, ami kulcsfontosságú képesség a tárgyak összeszereléséhez és a jövőbeli automatizálási fejlesztésekhez.