A módszer segítségével, ha egy Cloudflare által támogatott  weboldalhoz egy új kapcsolat érkezik, a vállalat emberi képesek beazonosítani, hogy ki szeretne hozzáférni az oldalhoz, beleértve magukat emberként azonosító MI-botokat is. A blokkoló ebben az esetben egy hibaüzenet felmutatásával reagál a felkeresésre – írja a Euronews. 

A magukat emberi felhasználónak kiadó MI-botok ellen a Cloudflare egy gépi tanulási modellt épített fel, amely pontozni tudja, hogy egy weboldal felkeresése milyen valószínűséggel származik emberi, illetve robot felhasználótól

– mondta John Graham-Cumming, a vállalat műszaki vezetője.

A technológiai igazgató kiemelte, hogy az új fejlesztés nagyon népszerű több kis- és nagyvállalatnál is. 

A független AI-kutatókból álló Data Provenance Initiative egyik tanulmánya szerint a mesterséges intelligencia robotok blokkolása általánosságban egyre fontosabb kérdés a cégek körében. 

Az MI-botok blokkolásának több módja is létezik. Akár manuálisan is történhet a tartalomhoz való hozzáférés megtagadása.

A Raptive, egy amerikai cég, amely az alkotók érdekeit képviseli, egy útmutatóban úgy fogalmazott, hogy a webhelyek házigazdái manuálisan is hozzáadhatnak parancsokat a robots.txt fájlhoz, amely a keresőmotoroknak adja meg, kik is férhetnek hozzá a webhelyhez.

Mára vannak olyan MI, tartalomszolgáltató cégek és  közösségi médiaplatformok, amelyek szintén engedélyezik a mesterséges intelligencia korlátozását.

A Meta AI a tervezett júniusi indulása előtt például lehetőséget adott a felhasználóknak, hogy lemondjanak az új irányelvről, amely szerint a nyilvános posztokat az MI-modellek betanításához használják fel. A vállalat ezután júniusban kötelezettséget vállalt az Európai Bizottság felé, hogy nem használják fel a felhasználói adatokat meghatározatlan mesterséges intelligencia technikákhoz. 

Bár az üzleti döntéshozók nem a generatív MI szakértői, be fognak fektetni rá

Egy kutatás kimutatta, hogy a generatív mesterséges intelligencia használatában Kína, teljes körű bevezetésében az USA világelső.
Bővebben--->