Megérkezett a második negyedéves GDP adat első becslése az Egyesült Államokból. Óriási meglepetésre 2,8 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság éves összevetésben.

Az első negyedévben csupán 1,4 százalékkal nőtt az USA gazdasága, a második negyedévre 2 százalékos növekedést vártak az elemzők.

Sőt az Atlanta Fed 2,6 százalékos növekedést vetített előre, ám sokak szerint ez túl optimista előrejelzés volt, a gyenge kiskereskedelmi, építőipari és hullámzó ipari teljesítményt mutató adatok, valamint a gyengülő munkaerőpiac láttán.

Mint kiderült, a Fed prognózis sem volt optimista, sőt.

A friss adat láttán a dollár erősödésbe kezdett, ennek megfelelően a forint gyengül. Az arany árfolyama felpattant, a határidős tőzsdeindexek egyelőre nem mutatnak érdemi elmozdulást.

Csökkene az euroövezet GDP-je, ha újraválasztanák Trumpot

Egy előrejelzés szerint az euroövezet megsínylené, ha ismét Donald Trump kezébe kerülne az Egyesült Államok vezetése. Trump ígéretet tett arra, hogy 10 százalékos vámot vet ki minden beérkező – köztük európai – importcikkre - kongatja a vészharangot a Goldman Sachs.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!