Történelmi csúcson zártak hétfőn az Apple részvények, árfolyamuk 2,5 százalékkal emelkedett napon belül, miután a Morgan Stanley megemelte az iPhone-gyártó papírok célárát, és "top pick"-ként jelölte meg azokat, hivatkozva a vállalat AI-erőfeszítéseire, amelyek a készülékeladások fellendítését szolgálják – írta elemzésében az Equilor.

Az Alphabet's Google és a Microsoft által támogatott OpenAI felzárkózásának tekinthető lépésként az iPad-gyártó a múlt hónapban bemutatta az Apple Intelligence-t, ezzel csalogatva a vásárlókat, hogy frissítsék készülékeiket, hogy használni tudják az új technológiát.

Az Apple részvények árfolyama idén közel 20 százalékkal nőtt, így a vállalat piaci értéke 3 594 milliárd dollár, ami a legmagasabb a világon.

Az Apple-t a Microsoft és az Nvidia követi a sorban.

A Morgan Stanley, amely korábban arra számított, hogy az Apple a következő két évben évente 230-235 millió iPhone-t fog eladni, 216 dollárról 273 dollárra emelte a vállalat részvényeinek célárát. 
Az elemzők kiemelték, hogy az új AI technológiával a jelenleg használatban lévő iPhone és iPad készülékek mindössze 8 százaléka kompatibilis, ez pedig jelentős mértékű termékfrissítést hozhat a vásárlók részéről. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!