Az eurót reggel hét órakor 403,18 forinton jegyezték, az előző esti 402,77 forintos jegyzésnél 0,1 százalékkal erősebben.

dollár 372,52 forintos jegyzése 0,1 százalékkal gyengébb az előző esti 372,85 forintnál, a svájci franké pedig 0,1 százalékkal ment feljebb 430,42 forintra 430,03 forintról.

A forint péntek reggeli jegyzésén gyengébben áll a hétfői kezdésnél mindhárom devizával szemben, 0,8 százalékkal az euró, 1,0 százalékkal a dollár és 1,1 százalékkal a svájci frank ellenében.

Az októberi kezdéshez képest 1,5 százalékkal gyengült a forint az euróval, 4,4 százalékkal gyengült a dollárral és 2,0 százalékkal gyengült a svájci frankkal szemben.

Már egy hónapja tart a forint vesszőfutása - eurós vagy forintos állampapírt vegyünk?

Sokatmondó adat, hogy már szeptemberben, 10 forinttal alacsonyabb árfolyamnál megugrott a kereslet az eurós lakossági állampapírokra. Lépni is kellett a kibocsátónak, megduplázták a keretet. Megnéztük, milyen esetben jobb választás a forintban, illetve az euróban kibocsátott állampapír. Erről itt olvashat többet >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!