A BUX index 237,94 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel, 73 990,26 ponton zárt hétfőn. Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-vel közölte, a hétfői napon visszafogott volt a hangulat a tőkepiacokon, mivel több nagyvállalat is a héten teszi közzé jelentését, így a befektetői hangulatot a kivárás jellemezte. A nap végére a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek 0,7-0,8 százalék között csökkentek, ehhez képest a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX kisebb mértékben, 0,32 százalékkal mérséklődött.

A Richter csökkenése mögött profitrealizálás, míg a Magyar Telekom emelkedése mögött egy lengyel elemzőház felminősítése állhat, amely a vállalat papírjainak célárát 1285 forintra emelte.

A Mol 12 forinttal, 0,45 százalékkal 2656 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 0,93 százalékkal 1084 forintra nőtt, miközben az OTP-részvények ára 145 forinttal, 0,77 százalékkal 18 785 forintra, a Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1 százalékkal 10 850 forintra esett.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6765 ponton zárt hétfőn, ez 0,84 pontos, 0,01 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz képest.

Eddig csak a forint szenvedett, most a magyar állampapírokra is rájár a rúd

Rég nem látott szintekre ugrottak a hosszú magyar állampapírhozamok: rájár a rúd intézményi befektetőkre, de nagyobb gond, hogy az adósság finanszírozása is drágul.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!