Megdöntötte január 5-i rekordját a BUX, akkor 61 454,6 ponton zárt, most pedig 61 921,62 ponton. De ezen túlmenően is felülteljesített a pesti börze a nemzetközi piacokhoz képest, ami a szakértői vélemény szerint a hétfői, amerikai piacokon bekövetkezett jelentős emelkedéseknek volt köszönhető. A befektetők a régiós piacokat is megtalálták, mivel a lengyel tőzsde is a budapestihez hasonlóan jól teljesített.

Az OTP-re kedden céláremelés érkezett, a Raiffeisen Bank 12 700-ról 18 700 forintra emelte a bank részvényeire vonatkozó 12 havi célárfolyamát. Az OTP részvények ára 230 forinttal, 144 százalékkal 16 180 forintra, A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,44 százalékkal 683 forintra, A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,05 százalékkal 9115 forintra emelkedett. Egyedül a Mol maradt alul kedden, árfolyama 4 forinttal, 0,14 százalékkal 2832 forintra csökkent.

BUMIX 0,97 százalékos emelkedéssel zárt hétfőhöz képest.

Mi folyik itt? Minél hidegebb van, annál olcsóbb a gáz

Másodszor is elérte idén a 30 eurós megawattóránkénti mélypontot az európai gázár, így egyre inkább tartósnak tűnik a csökkenő trend. Akik áremelkedésre játszottak, elveszítik a reményeiket, hisz itt a hideg és a tél közepe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!