Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: emelkedést ért el a tőzsde, a kedvező európai hangulatot követte. Az MNB-kamatdöntés a várakozásoknak megfelelt, ez is erősítette a piacot – tette hozzá.

A vezető részvények többsége erősödött.

A Mol 34 forinttal, 1,29 százalékkal 2668 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 215 forinttal, 1,16 százalékkal 18 725 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,58 százalékkal 1046 forintra emelkedett, forgalma 932,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 0,74 százalékkal 10 770 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6678,88 ponton zárt kedden, ez 28,57 pontos, 0,43 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Kiderült, miért döntött így a jegybank

Az infláció csökkentésével és az árstabilitással indulhatunk el újra a gazdasági növekedés útján – mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. A Monetáris Tanács 25 bázispontot vágott az alapkamaton, szerdától így az alapkamat mértéke 6,5 százalékra csökken a korábbi 6,75-ről. Erről itt írtunk részletesebben >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!