Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek kiemelte: kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulatban az európai tőzsdék kismértékben gyengültek, a magyar piacon a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével az előző napi jegyzésük alatt fejezték be a kereskedést.

A távközlési társaság tőzsdenyitás előtt jelentette be, hogy március elsejétől 15 százalékos inflációkövető díjkorrekciót alkalmaz, amely elmarad a 2023-as éves átlagos inflációtól, viszont meghaladja az idei évre tervezett 12 százalékos béremelés mértékét – mondta az elemző.

 

  • Magyar Telekom árfolyama 18 forinttal, 2,4 százalékkal 769 forintra erősödött, forgalma 2,1 milliárd forint volt.
  • Mol árfolyama 26 forinttal, 0,92 százalékkal 2806 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 155 forinttal, 0,91 százalékkal 16 825 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.
  • Richter-papírok árfolyama 165 forinttal, 1,78 százalékkal 9080 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

 

BUMIX 5529,96 ponton zárt kedden, ez 0,41 pontos, 0,01 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!