Mivel a részvényesek nem érdeklődtek ennek okáról, nem is derült ki, miért történt. Ez mindenesetre azt jelenti, hogy az Arago nem tesz 4270 forintos kivezetési ajánlatot a Pick-re. A kivezetésnek ugyanis feltétele lett volna, hogy a részvények 84 százalékával rendelkező Arago tegyen a tőzsdei szabályoknak megfelelő ajánlatot. A tőzsdei szabályzatot azonban január közepén módosították és a módosítást múlt hét közepén hagyta jóvá a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Korábban a kivezetési javaslatról szóló közgyűlési hirdetmény megjelenését megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárát (ez a Picknél 3503 forint lett volna) kellett elérnie az ajánlatnak, a módosítás óta viszont az ajánlat nem lehet kevesebb, mint a legutóbbi – a Pick esetében január 9-én zárult, 4270 forintos – ajánlat árfolyama. Vélhetően ez a változás állt az Arago magatartásának hátterében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!