Novemberben a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 925 milliárd forintra emelkedett - derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közleményéből. Novemberben 56,3 milliárd forint volt a teljes lakossági állomány növekménye: a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 37,5, az inflációkövető Prémium államkötvényeké 14,3, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek mennyisége pedig 5,3 milliárd forinttal emelkedett. A Féléves Kincstárjegy állománya 0,9 milliárd forinttal csökkent novemberben. A 2012 évi adatok szerint a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 924,7 milliárd forintra emelkedett november végéig. Ezen időszak alatt a 451,9 milliárdnyi lakossági állampapír-állomány növekményből a Kamatozó Kincstárjegyek állományára 315,2 milliárd, míg az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes állományára 52,4 milliárd forint jut. Az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvény ebből további 75,3 milliárdot tett ki. Az új Féléves Kincstárjegy teljes állománya 9,1 milliárd forinttal növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!