Elon Musk ismét felcsigázta a kriptoközösséget azzal, hogy megerősítette: továbbra is érdekelt abban, hogy újból bevezesse a Dogecoin-nal való fizetés lehetőségét a Tesla merchandise termékeinek vásárlásakor.

A Dogecoin-t eredetileg egyszerű viccből hozták létre még 2013-ban, mára azonban az egyik legismertebb kriptovalutává nőtte ki magát, nagyrészt annak köszönhetően, hogy Elon Musk nagyon lelkesedett iránta – idézte fel az Altcoinbuzz.

A Tesla korábban már kísérletezett a Dogecoin elfogadásával bizonyos terméki esetében, mint a Cyberwhistle vagy a Giga Texas Belt Buckle. A lépést a Tesla- és a Dogecoin-rajongók is pozitívan fogadták.

Musk azonban mostani bejelentésével arra utalt, hogy a Tesla nem csupán visszavezeti a Dogecoin-fizetést, hanem ki is terjeszti azt újabb termékekre. Mindez összhangban állna a vállalat vezérigazgatójának azon korábbi felvetésével, hogy a Dogecoin alacsonyai díjai és gyorsasága miatt más kriptovalutákhoz, például a Bitcoinhoz képest praktikus fizetőeszközként szolgálhat a mindennapi tranzakciókhoz.

Trendszerűen esik a bitcoin, a többi kriptodeviza még jobban gyengül

Miközben a tőzsdei árfolyamok, a főbb indexek az elmúlt időszakban szinte naponta döntötték az új csúcsokat, a kriptodevizák piacán ellentétes trend alakult ki. A még tavasszal tetőző árfolyamok júniusig mérsékelten estek, azóta a folyamat felgyorsult.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!