Ez ugyanis gyakorlatilag megfelel a 91 centes EPS-várakozásoknak, ám alulmúlja az egy évvel korábbi azonos időszak 1,12 dolláros papíronkénti profitot.

A társaság a tavalyi utolsó három hónapban 22,6 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ezen a téren 23,06 milliárd volt a konszenzus, így ez csalódásra adhat okot a befektetőknek.

A negyedik negyedéves eredményt ezúttal is számos egyszeri tétel befolyásolta a gyorsjelentés szerint. A harmadik negyedévben jelentős pluszt hozó, hitelátértékelésekből eredő könyvelési tétel a negyedik negyedévben 567 milliós adózás előtti mínuszt jelentett. A jelzáloghátterű eszközökhöz kapcsolódó jogi költségekre 528 millió dollárt céltartalékot képzett a bank, míg a pénzintézet 730 millió dollárnyi céltartalék feloldásból eredő pluszt könyvelt el, jórészt a hitelkártya-portfólió javulása folytán.

Az egyes üzletágakat tekintve a befektetési banki egységnél a díjak 39 százalékos visszaesése jelentett érvágást a banknak, míg a kötvénykereskedési üzletánál 13, a részvényekre kihegyezett egységnél pedig 31 százalékos bevétel-visszaesést szenvedett el a JPMorgan a gyorsjelentés indoklása szerint a piaci aktivitás csökkenése miatt.

Némi optimizmusra adhat okot, hogy Jamie Dimon vezérigazgató a negyedéves beszámolóban leszögezi, a kedvezőbbé váló gazdasági környezetnek köszönhetően a hitelkereslet és a hitelportfólió minősége terén is a javulás jeleit tapasztalják. A jelzálog kihelyezés folyamatos bővülése mellett a nemteljesítő hitelek aránya, illetve az ezeken eszközölt leírások mértéke némileg javult ugyan, ám még mindig magas szinten állnak - tette hozzá.

A saját tőke arányos megtérülés terén a pénzintézet az év egészét tekintve 15 százalékos értéket ért el, ám a negyedik negyedévben a menedzsment szerint a nehéz piaci körülmények miatt enyhén csalódást keltő 11 százalékosat.

A nyitás előtti elektronikus kereskedésben 2,4 százalékot esett a JPMorgan árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!