A Dow Jones IA több mint másfél százalékkal, 212 ponttal 12 888 pontig kúszott föl, noha a nap elején 250 pontot meghaladó pluszban is állt. Ezzel együtt a csütörtöki volt a Dow legjobb napja júliusban. Az S&P 500 is ehhez hasonló mértékű erősödéssel fejezte be a napot, a Nasdaq valamivel kisebb mint másfél százalékkal javított. Kisebb, fél száralék körüli drágulást lehetett tapasztalni az arany és a nyersolaj piacán is, előbbi 1619, utóbbi 89 dollár fölött állt záráskor.

Amerikában is Mario Draghi szavai jelentették a fő tüzelőt a rallyhoz; az Európai Központi Bank elnöke gyakorlatilag azt mondta, minden áron megmentik az eurót. Emellett egy kedvező munkaerőpiaci és fogyasztási adat is támogatta a vételi kedvet, amit a vártnál rosszabb lakáspiaci indikátor sem tudott lerontani.

Többnyire a várakozásoknál kedvezőbb eredményekről számoltak be a gyorsjelentésüket publikáló cégek. A Sprint Nextel 20 százalékkal drágult, az Exxon és a Moody's árfolyama szerényebb mértékben ugyan, de szintén emelkedett. A részvénykibocsátása utáni első gyorsjelentését ismertető Facebook veszteséget jelentett a második negyedről, a részvény pedig 10 százalék körül veszített árfolyamából a zárás utáni kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!