Némileg váratlanul, de úgy néz ki erősödéssel zárja a hetet a magyar deviza. Nem sokkal dél után 392 közelébe ereszkedett vissza az euró-forint árfolyam, a dollárral szemben pedig szinte szárnyal a forint, ha így folytatódik 360 alá eshet a jegyzés. 

A forintot inkább a nemzetközi hírek mozgatják, érdekes lehet a délutáni adat az amerikai termelői árakról. 

Addig a régiós devizák együtt mozoghatnak, bár az inflációs trendek némileg eltérő pályára kerültek a térség meghatározó országaiban. A magyar infláció kismértékű pozitív meglepetést hozott, a cseheknél viszont durván jön le az áremelkedés: júniusban csak 2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, szemben a 2,6 százalékos várakozással és az ugyanekkora májusi adattal. Romániában viszont a várt felett alakult az infláció. 

A forinttal kapcsolatban most a legtöbb elemző nem számít nagyobb elmozdulásokra, inkább arra, hogy a jelenlegi szinteken stabilizálódik a magyar fizetőeszköz. A piacok vélhetően már a jövő hétre tekintenek, a legfontosabb esemény az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése csütörtökön, a konszenzus szerint a ráta marad 4,25 százalék

A hét egészében mozgalmas időszakon van túl a hazai deviza, a hetet végül enyhe erősödéssel zárhatja a forint. Az extraprofit adót érintő módosítások kedden 396 fölé húzták az euró-forint árfolyamát, a hét második fele azonban már stabilizálta a forintot, ebben óriási szerepe volt a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatnak. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!