Élesedik a helyzet a devizapiacon, láthatóan idegesek a befektetők, a forgalom csökkent, sokan kivárnak a 14:30-kor érkező kulcsfontosságú amerikai foglalkoztatottsági adatok előtt.

A dollár erősödik az euróval szemben, ez pedig megakasztotta a forint elmúlt napokban látott viszonylag jó teljesítményét. Az Equilor elemzői szerint a technikai kép egy nagyobb elmozdulást jelez előre az euró-forint keresztárfolyam várható mozgásáról. Főleg, hogy a 394,2-nél húzódó 30 napos mozgóátlagot is simán átvitte a jegyzés, amely 394,7-ig kapaszkodott fel. 

Nem néz ki jó az euró-forint grafikon pénteken

Ezzel a forint euróval szembeni árfolyama kijött abból a szűk, 391-394 közti sávból, ahol ezen a héten mozgott. Pedig onnan a főbb makrogazdasági adatok sem (gyenge teljesítmény a kiskereskedelemről, iparról) tudták kilendíteni, ráadásul az euró-dollár kedvező mozgása is segített. 

Aztán csütörtökön megjelent egy hír, hogy másfél éves választási osztogatásra készül a kormány, ez már láthatóan nem tetszett a forintbefektetőknek. Pénteken egyébként a kabinet részéről megérkezett a cáfolat a Bloomberg cikkére. 

A pénteki amerikai payroll adatok után a jövő hét is tartogat izgalmakat. Kedden érkezik az adat a hazai augusztusi inflációról, nagy esés várható, a júliusi 4,1 százalékos értéket 3,6 százalék követhette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!