Felpörgőben a jelentési szezon, pénteken három óriásbank publikálta második negyedéves számait, az összkép egyelőre vegyes. 

A JPMorgan összesített bevételei 20 százalékkal emelkedve megközelítették az 51 milliárd dollárt, a teljes hitelállomány pedig 1,3 ezer milliárd dollárra rúg már, a befektetési banki tevékenység 2,5 milliárd dollár bevételt hozott.

A nyereséget egyszeri tételek is javították: a Visa részvényeik átértékelődésén például 7,9 milliárd dollárt „kerestek”. Utóbbival együtt az adózott profit 18,15 milliárd dollárt tett ki. Jamie Dimon vezérigazgató az eredmények ellenére óvatosan tekint a jövőbe, az infláció és a kamatkörnyezet magasabb annál, mint amire korábban számítottak, de azt elismerte, hogy

a részvény- és kötvénypiaci árazások meglehetősen kedvező gazdasági kilátásokat tükröznek. 

A szintén jelentő Citigroup bevételei 20 milliárd dollár fölé emelkedtek, a nettó nyereség 10 százalékkal pattant, 3,22 milliárd dollárra, ez magasabb lett az elemzői várakozásoknál.

Hasonlóan alakult a Wells Fargo bevétele is, a részvényeseknek azonban csalódást okozott, hogy elszálltak a bank működési költségei, amelyek az év egészében 54 milliárd dollárt tehetnek majd ki. A legfontosabb banki mutató – nettó kamateredmény – is meglehetősen gyatrán alakult, 9 százalékkal esett vissza a tavalyi bázisidőszakhoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!