Újabb lakossági állampapír kamatát csökkenti az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), ráadásul nem is csak egy kötvény vált alacsonyabb kamatozásra. A szerda délutáni nyilvános ajánlattételből derült ki, hogy az egyik legnépszerűbb hazai befektetés (Magyar Állampapír Plusz) kamata csökken. A szeptember 2-án induló sorozat első éves kamata 6 százalék lesz az eddigi 6,25 százalék helyett, míg a futamidő utolsó (ötödik évében) 7 százalék, az eddigi 7,25 helyett. Így az ötéves befektetés éves hozama 6,48 százalékra változik a korábbi 6,73 százalékról.

Az új MÁP+ értékesítési kerete 100 milliárd forint, egy magánszemély maximum 10 millió forintért vásárolhat. Továbbra is érvényes, hogy a kamatfordulókat követő 5 napon a MÁP Plusz papírok költségmentesen visszaválthatók. 

Szintén 0,25 százalékponttal csökkentik a Kincstári Takarékjegy kamatokat: 5,75 és 6,25 százalékra, szeptember 2-től. 

Mint ahogy korábban írtuk, a Fix Magyar Állampapír éves kamatát néhány hete csökkentette az ÁKK, 7 százalékról 6,75-re, s a Bónusz Magyar Állampapírok is egyre kevesebbet hoznak, ott két sorozat fut, de már csak 7,35, valamint 7,89 százalékos kamatozással.

Több állampapír kamata is változott - melyik most a legjobb?

A lakosság továbbra is szívesebben takarít meg minthogy fogyasszon, bár be kell érniük egyre szerényebb állampapír kamatokkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!