A portfolio.hu írása szerint 4680 forintról 6950 forintra emelte az OTP célárát a JP Morgan, a korábbi semlegesről felülsúlyozásra változtatták az ajánlásukat. Az új célár közel 49 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam. A JP Morgan egyébként nem is olyan régen, március 2-án emelte meg 4430-ról 4680 forintra a célárát, akkor azonban még csak semleges volt az ajánlásuk - írja laptársunk.

Az elmúlt hetekben egyre optimistábbak lettek az elemzők az OTP-re: a Barcays február közepén 4900 forintos célár mellett ajánlotta felülsúlyozásra az OTP-t, a Wood 5216 forintos célárral kezdte meg az OTP követését, az HSBC március elején jött ki egy 5000 forintos célárral.

Az OTP célárak átlaga szinte fillérre megegyezik a piaci árfolyammal, a legfrissebb ajánlások alapján 9 elemző vételre, 7 elemző tartásra, 1 pedig eladásra ajánlja az OTP részvényeit - teszi hozzá a portfolio.hu.

A részvények heves emelkedéssel reagáltak a hírre, röviddel nyitás után már 4884 forinton cseréltek gazdát a BÉT-en, ez 4,65 százalékkal magasabb előző napi záróárfolyamánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!