A jelenlegi árfolyamhoz képest az elemzőház modellje alapján több mint 50 százalékos felértékelődési potenciál lehetséges, a komoly makrogazdasági kockázatok miatt azonban a Morgan Stanley egyelőre nem ajánlja vételre az OTP papírokat - számolt be a portfolio.hu.

A Morgan Stanley véleménye szerint a jelenlegi árszinteken az OTP részvényeibe már be vannak árazva a fontosabb makrogazdasági kockázatok. Az elemzőház modellje alapján 4300 forintos célár adódik a magyar bankpapírokra, ez pedig a jelenlegi árfolyam alapján több mint 50 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

A kockázatokat továbbra is az jelenti, hogy a 2012-es fiskális csomag hogyan kerül megvalósításra, és amennyiben a befektetők kockázatvállalási hajlandósága továbbra is alacsony marad, az OTP papírjai hosszabb ideig nyomás alatt maradhatnak.

Az OTP részvények alacsony árazási szorzókon forognak, a 0,7-es P/TBV mutató kifejezetten alacsonynak mondható, ez jelenleg a nyugat-európai bankok árazási szintjének felel meg. Az alacsony árazás azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne "még olcsóbb" az OTP, hiszen 2008-ban a régiós bankok 0,4-es P/TBV szorzón forogtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!