A tegnap délelőtti kereskedésben átmenetileg több, mint 8 százalékkal ugrott meg a Twitter-részvények árfolyama. Az ok, hogy egy kifejezetten erre a célra létrehozott, a Bloomberg hírügynökség oldalára megtévesztésig hasonlító ál-oldalon megjelent egy hír, amely szerint a Twitter felvásárlási ajánlatot kapott. Az ál-oldal neve bloomberg.market volt - tudósít a hírügynökség.

A Bloomberg szóvivője azonnal közölte, az oldalnak semmi köze a hírügynökséghez. A bloomberg.market weboldalt július 10-én regisztrálták, egy olyan panamai postafiók címre, amely a WhoisGuard Inc. nevű cég tulajdona. A WhoisGuard egy olyan cég, amely arra specializálódott, hogy segítsen a különböző weboldalak tulajdonosainak anonimitásuk megőrzésében, s így érthetően nem reagált a Bloomberg megkereséseire.

A SEC, az amerikai értékpapír piaci felügyelet természetesen tisztességtelen piacbefolyásolás ügyében nyomozást indított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!