Egy százalékos erősödést mutat az arany legközelebbi lejáratának árfolyama hétfőn délelőtt, egy uncia 1617 dollár, ami történelmi rekordot jelent. A reggeli ázsiai kereskedésben a spot árfolyam 1622 dolláron, a határidős jegyzés valamivel 1624 felett tetőzött.

Eközben a dollár árfolyama nem változott érdemben az euróval szemben, igaz számos más devizához képset leértékelődött az amerikai deviza.

A befektetők és alapkezelők egyre nagyobb hányada gondolja úgy, hogy az amerikai és európai adósságproblémákkal szemben csak a nemesfémek jelenthetnek menedéket. Ezt tükrözi, hogy a Reuters adatai szerint a hedge fundok és más nagybefektetők arany vételi pozícióinak állománya csaknem kétéves csúcsra emelkedett a múlt héten.

A hírügynökség technikai elemzője, Wang Tao szerint a következő négy hétben a nemesfém árfolyama elérheti az 1688 dollárt.

Ma délelőttre 1,3 százalékkal emelkedett az ezüst árfolyama is, egy unciát 4,063 dolláron jegyeznek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!