Az indexek 0,6-1,2 százalékkal erősödtek délután. Az emelkedést bankok és olajcégek vezetik, de az autóipari szektor is jól teljesít, köszönhetően elsősorban a remek eredménnyel kirukkoló Daimlernek.

Az ECB kamatdöntése után rá is erősítettek az indexek, a befektetőket ezen kívül a görög megszorításokról szóló tárgyalásokon elért eredmény is bátorítja - értesülések szerint a nyugdíjkiadások kivételével sikerült politikai megegyezést elérniük a görög pártoknak. Draghi-ECB elnök kommentjének hatására azonban csökkent a lendület.

A bankokat a belga KBC bejelentése emeli, amely ugyan a vártnál gyengébb eredményeket jelentett, ám egyúttal közölte: csökkentette a dél-európai kötvénypiaci kitettségét. Ugyanakkor a Credit Suisse alaposan elmaradt a várakozásoktól, míg az ING nyereségét az eurózóna válsága tépázta meg.

Az olajszektorban a BG Group jelentése javította a hangulatot, míg a Rio Tinto közel 60 százalékos profitcsökkenéséről már nem volt elmondható ugyanez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!