Megvásárolná a Lukoil egyes eszközeit a Mol, írja meg nem nevezett piaci forrásokra hivatkozva az economedia.ro. A gazdasági portál értesülései szerint a magyar olajipari vállalatot főleg a Lukoil ploiești-i kőolajfinomítója és a fekete-tengeri Trident gázmezőben lévő koncessziója érdekli. 

A Mol Románia vezetősége nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesüléseket.  

Az economedia.ro értesülései szerint a bukaresti kormány informális úton közölte a Mollal, hogy „határozottan nem támogatja” a felvásárlási tervet. Korábban a Román Nemzeti Bank (BNR) megakadályozta, hogy az OTP megvásárolja a Banca Românescă nevű pénzintézetet.

Az utóbbi másfél évben több olyan információ látott napvilágot, hogy az orosz Lukoil kivonulna Romániából.

A fekete-tengeri Trident gázkészleteit 30 milliárd köbméteresre becsülik. Ha a Lukoil eladná koncessziós jogait a mezőben, akkor arra elővásárlási joga van a Romgaznak, Románia legnagyobb földgázkitermelő vállalatának. Az orosz Lukoil végzett ugyan próbafúrásokat, de az eredmények alapján a termelést nem kezdték el.

A Mol egyébként jelen van Romániában, 363 benzinkútból áll a hálózatuk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!