A Zwack 17,8 milliárd forint árbevételt ért el háromnegyed év alatt, ami 1,8 százalékkal nagyobb az előző év hasonló időszakáénáI. A belföldi értékesítés nettó árbevétele 2,5 százalékkal volt magasabb az előző évinéI, ez 9,7 milliárd forintot tett ki. A belföldi prémium termékek árbevétele 9,2 százalékkal növekedett. A gyorsjelentés leszögezi, hogy a decemberi piackutatási adatok még nem állnak rendelkezésre, ennek hiányában pedig nem értékelhetőek az elmúlt negyedév piaci folyamatai.

Az október−novemberi piaci adatok azonban azt vetítik előre, hogy az első félévre jellemző relatíve kedvező folyamatok (a volumencsökkenés lassulása, illetve nagyobb növekedés a minőségi szegmensben) újra megfordultak és ismét nagyobb a visszaesés mértéke a belföldi égetett szeszes italok fogyasztásában. Mindezt a társaság saját adatai is alátámasztják: míg az első félévben 8,1 százalékos nettó árbevétel-növekedésről számoltak be, addig a harmadik negyedéves árbevétel 4,3 százalékkal csökkent. A belföldi értékesítésen belül azonban továbbra is felülteljesít a saját termelésű termékek prémium szegmense, melynek árbevétele a harmadik negyedévben is emelkedett.

A működési költségeken belül a személyi jellegű ráfordítások az előző évi szinten maradtak és az amortizációs költségek elsősorban a visszafogott beruházási aktivitás miatt zsugorodtak. Így a nagyobb prémiumtermék-értékesítésből származó többletfedezet és a költségek kedvező változása miatt az üzemi eredmény 6,8 százalékkal emelkedett. A pénzügyi eredmény 44 százalékkal nőtt, köszönhetően a magasabb készpénzállománynak és kamatszintnek. Így a nettó eredmény 2,066 milliárd forint volt, ami 9,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A háromnegyed éves eredmények ismeretében a cég menedzsmentje úgy ítéli meg, hogy a nyilvánosságra hozott 1,6 milliárd forintos éves eredményterv a kedvezőtlenebb környezet ellenére továbbra is teljesíthető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!