A portugál államadósság-kezelő intézet (IGCP) közlése szerint a 3 hónapos kincstárjegyből 773 millió euróért adott el szerdán. A kialakult átlagos hozam 4,895 százalékra mérséklődött az azonos lejáratú állampapír november 2-i eladásán kialakult 4,997 százalékról.

A hosszabb lejáratú, 6 hónapos kincstárjegyekből 350 millió euró értékben adott el Portugália. Az átlagos hozam az előző aukcióhoz hasonlóan 5,250 százalék lett.

A kereslet 4,1-szeres volt a 6 hónapos kincstárjegyek, és 2,4-szeres a rövidebb lejáratú adósságpapír esetében.

A május vége óta EU-IMF pénzügyi támogatásban részesülő Portugália rövid távú finanszírozási igényeit továbbra is a tőkepiacon fedezi kincstárjegy kibocsátással, kötvényeket azonban nem bocsát ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!