Az augusztus 5-i, globális tőzsdei zuhanás ellenére stabil hónapot zárt a Budapesti Értéktőzsde: a BÉT vezető indexe, a BUX júliushoz képest végül enyhe, mindössze 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be az augusztust. 

A nagy árfolyamesést követően a hónap hátralévő része a visszarendeződésről szólt: az amerikai piacokon az S&P 500 és a Nasdaq indexek összességében vegyes teljesítményt mutattak, részben az energia- és pénzügyi szektorok ingadozó teljesítménye, részben a kamatcsökkentési ciklussal kapcsolatos várakozások miatt.

Az európai tőzsdék szintén az irányt keresték, ami főként a német gazdaság lassulásának volt betudható, bár, mint arról az Economx is beszámolt egy nagyobb elemzésben, a DAX index épp augusztusban futott fel új csúcsra. 

A BUX végül enyhe mínuszban tudta le az augusztust

A hazai tőkepiacot a nyári időszakra általában jellemző visszafogott forma jellemezte: a BUX index augusztusban 72 865 ponton zárt, amely 1,6 százalékos csökkenést jelent az előző havi záróértékhez képest.  

A múlt hónapban az OTP Bank részvényeivel folyt a legnagyobb volumenű kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, összesen 138,6 milliárd forint értékben.  

Forrás: BÉT

Az azonnali részvénypiac forgalma összességében 233,7 milliárd forintot tett ki augusztusban, amely a napi átlagot tekintve júliushoz képest növekedést, azaz 11,7 milliárd forintot jelent.

A befektetési szolgáltatók között a Concorde végzett az első helyen, 127,4 milliárd forintos forgalommal. Őt követte a Wood & Company 107,3 milliárd forinttal, míg a harmadik helyen az Erste zárt 96,4 milliárd forinttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!