Erősen kezdte a hetet a forint: ahogy az várható volt, alacsonyabb a forgalom a szokottnál, így a hétfői kereskedésben kisebb megbízások is jelentős árfolyamkilengést eredményezhetnek. A reggeli órákban az euró-forint még 394,8-on állt, azóta 393,8 körül ingadozik a jegyzés.

Az euró-forint árfolyammozgás hétfő délelőtt.

Látványos a dollár-forint mozgás is, ahol 356,6-ig csúszott vissza a devizapár. Fontosabb makrogazdasági adat csak kedden várható, érkezik a német termelői árindex adat, valamint publikálják a végleges euroövezeti inflációs adatot (még júliusról). 

A magyar tőzsdén hétfőn és kedden kereskedési szünet van, máshol viszont nem állt le az élet. A japán részvények gyengélkedtek hétfőn, a Nikkei-225 1,8 százalékos mínuszban zárt, de az elmúlt időszak még így is az emelkedésről szólt, az 5 nap több mint 5 százalékos emelkedést hozott a japán részvény-befektetőknek. Hongkongban viszont 0,8 százalékos plusz látható a kereskedés utolsó órájában.

Európában a főbb indexek a pénteki záróértékek közelében indították a hetet.

Az arany kismértékben korrigált azok után, hogy pénteken történelmi rekordra, 2509 dollárra emelkedett az unciánkénti ár. Az olajárak továbbra is nyomottak, a kereskedők a geopolitikai helyzetet igyekeznek értékelni, az amerikai külügyminiszter hétfőn találkozik izraeli vezetőkkel, hogy az Egyesült Államok legújabb javaslatairól tárgyaljon a gázai tűzszünet elérése érdekében. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!