Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon. Pénteken a tőzsdék egy-másfél százalékos veszteséggel zártak.

Az összeurópai STOXX 600 index a kezdés után 0,17 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,29 százalékkal állt alacsonyabban.

  • Londonban 0,11 százalékkal csökkent a nyitás után az FTSE 100 index,
  • a DAX 0,11 százalékkal csökkent Frankfurtban,
  • a CAC 40 pedig Párizsban 0,50 százalékkal kezdett alacsonyabban.
  • A milánói FTSE MIB index 0,63 százalékos,
  • a madridi IBEX 35 index 0,16 százalékos csökkenéssel kezdte a hétfői kereskedést.

Hétfőn a régió gazdasági állapotát jelző szeptemberi előzetes feldolgozóipari és szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexek befolyásolhatják a tőzsdei árfolyamok alakulását az európai piacokon. Jelentősebb vállalati eredmény beszámolók nem lesznek.

Az olajár az elmúlt heti három-négy százalékos emelkedés után további fél százalékkal emelkedett hétfőn. Az európai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára hordónként 71,34 dolláron állt a folyamatos nemzetközi kereskedelemben 0,48 százalékos napi emelkedéssel. A Brent ára 0,40 százalékkal ment fel 74,79 dollárra.

Az arany ára újabb rekordokat dönt, miután a múlt héten az első alkalommal lépte át a spot jegyzés az unciánkénti 2600 dolláros határt. Hétfőn reggel a jegyzés 2625,10 dolláron állt 0,13 százalékos emelkedéssel.

A dollárindex 0,05 százalékkal 100,78 pontra emelkedett. Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1157 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!