A Dow Jones IA mutató közel 1 százalékkal, 128 ponttal 15 130 pontra ereszkedett, az S&P 500 index több mint fél, a Nasdaq pedig csaknem fél százalékkal került a pénteken elért szintek alá. Nap közben a Dow közel 200 pontos mínuszban is járt, az árupiacon az arany és a WTI nyersolaj jegyzése is csökkent. Az árfolyamok egyöntetű hanyatlása dacára a szeptember végén záruló negyedévet összességében ismét többlettel zárták a börzék - ahogyan idén eddig mindig.

A piac hangulatát alapvetően befolyásolta, hogy a szenátus leszavazta és visszaküldte azt a törvényjavaslatot a képviselőháznak, amelynek értelmében meghosszabbították volna a kormány kiadásainak engedélyezését az év végéig, amennyiben egy évre felfüggesztenék az első Obama-adniszitráció idején hatályba állami egészségügyi törvény (Obamacare) végrehajtását.

Noha pánikhangulatról nem lehet beszélni, kétségkívül meglehetősen borongósra sikeredett a hét eleje, miután az előző hétvégén Olaszországban ismét felerősödött a politikai bizonytalanság, hétfőn reggel Kínából pedig kisebb csalódást keltő feldolgozóipari adat érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!